Natuurpunt Hobokense Polder vzw    1 december 2011

In deze flits:

  • 10 jaar Natuurpunt
  • Brandhout te koop
  • Daguitstap: Wintervogels op Tholen
  • Natuurbeheer in de Hobokense Polder
  • Natuur.kalender 2012: een fijn geschenk
  • Komende activiteiten

www.hobokensepolder.be

Is deze mail niet goed weergegeven
of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

10 jaar Natuurpunt

 

Brandhout te koop

In de Hobokense Polder zijn naast de bossen ook de waterplassen, rietkragen en grasveldjes zeer waardevol. Om deze te behouden, is het noodzakelijk de verbossing tegen te gaan. Dat levert nogal wat hout op. Kom je mee werken, dan mag je daar gratis over beschikken. De rest stellen we te koop.

Brandhout, voornamelijk wilg, is te koop aan 20 euro per stère (dit is ongeveer 1 m3). Voor Natuurpuntleden is de prijs 15 euro per stère. Je kan nu bestellen bij onze conservator Wim Mertens (0499 58 99 16).

Kom je bestelling afhalen na ons volgend weekendbeheer (11 december tussen 13u30 en 14u30) achter bedrijf Procap, Schroeilaan 15, Hoboken (zie lager).

brandhout

Zondag 11 december: Daguitstap: Wintervogels op Tholen

Gids: Luc Van Schoor, GSM 0494 33 63 09
Leiding: Ria Thys, 03/289 73 66

De meeste vogelexcursies naar Zeeland leiden naar bekende plaatsen als Prunjepolder, Brouwersdam en Oosterschelde. Dichter bij huis zijn er echter ook zeer vogelrijke plekken die een bezoek meer dan waard zijn. Tholen is zo’n gebied. Wie het mooie eiland al bezocht heeft, weet wat je er zoal kan verwachten.

Van HaaftenpolderZeggen de namen “Schakerloopolder”, “Scherpenissepolder”, “Van Haaftenpolder”, “Phillipsdam” en “Rammegors” u niets, dan is dit een uitgelezen moment voor een boeiende kennismaking. Iets uitgebreidere info over deze gebieden vind je op onze website.

Mochten we, ondanks de opwarming van de aarde, vandaag toch nog eens een echte ouderwetse vriesdag meemaken, dan zullen ongetwijfeld heel wat wintergasten van de partij zijn (ganzen, eenden, steltlopers, roofvogels), en wie weet zit daar ook een verrassing bij ... Leg alvast verrekijker en telescoop klaar, want op de plaatsen waar Luc ons brengt, zullen ze gegarandeerd van pas komen. Tussendoor zorgen we voor een gezellig café waar voor de liefhebbers een warme kom soep klaar staat. Zorg dat je erbij bent en geniet mee van deze vogelrijke tocht.

Praktisch:
We vertrekken om 8 u aan de Kioskplaats. Het einde is voorzien omstreeks 17 u ter plaatse.
Ga je mee? Geef even een seintje - ten laatste vrijdag 9 december - aan Ria Thys. Zo weten we hoeveel auto’s we moeten voorzien om de tocht langs de verschillende gebieden te maken.
We rijden kostendelend samen aan 5 eurocent/km per persoon.
Mee te nemen : picknick, kijker, telescoop, vogelgids, fototoestel, stevig schoeisel en bij regenweer, laarzen.

Zondag 11 december: Natuurbeheer in de Hobokense Polder

natuurbeheerInfo: Danny Jonckheere, 03/828 64 03 of Wim Mertens, 03/216 93 62

Onze Polder groeit en bloeit zo welig, dat naast het woensdagnatuurbeheer door de Goudklompjes er ook maandelijks een weekenddag wordt uitgetrokken voor het natuurbeheer.

Er wordt gewerkt van 9 u tot 13 u. We kunnen ieders hulp gebruiken om het natuurbeheer uit te voeren: jong en oud, man en vrouw, ...
Een greep uit de uit te voeren werken voor deze zomer en het komende najaar:
- maaien en afvoeren van maaisel
- onderhoud wandelpaden
- verwijderen van exoten
- verwijderen van sluikstort

Vele handen maken het werk lichter en geven ook een fijne sfeer. Dus welkom.

Afspraakplaats: Schroeilaan (straat naast de spoorweg) aan de container naast firma Procap
Meebrengen: werkhandschoenen en stevige schoenen of laarzen.
Danny zorgt steeds voor een lekkere koffiekoek voor elke noeste werker/werkster.

Natuur.kalender 2012: een fijn geschenk

Natuur.kalender 2012 

Ook voor het jaar 2012 kan je een mooie Natuur.kalender bekomen met prachtige foto's van bekende natuurfotografen. Prijs 9 euro.

Je kan ook wenskaarten met foto's uit de Natuur.kalender aanschaffen. Ze worden verkocht in sets van 5 stuks met omslag aan 5 euro. Zij bevatten geen tekst of jaartal, dus kan je ze een jaar later ook nog verzenden of gebruiken voor verjaardagen.

Onze nieuwe kalender 2012 kan je al eens doorbladeren op onze website.

Komende activiteiten

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda.

  • Weekend 17/18 december: Watervogeltellingen in de Hobokense Polder en langs de Schelde

Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

Natuurbeheer:

Onze Goudklompjes werken elke woensdag in de Hobokense Polder tussen 9:30 en 14 uur.

Contacteer André Van Langenhove, 03/288.00.81 of Gilbert Van de Velde, 03/825.12.75

 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".
Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.