Natuurpunt Hobokense Polder vzw    8 september 2015

In deze flits:

  • Open Monumentendag in de Hobokense Polder
  • Noteer reeds in je agenda

www.hobokensepolder.be

Is deze mail niet goed weergegeven
of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

Zondag 13 sept: Open Monumentendag in de Hobokense Polder

Aciérie in de steigers: een beeld uit het
recente verleden
Mechels Broek

Info: Danny Jonckheere, 0478/33 24 27

Tijdens de Open Monumentendag rond het thema "Erfgoed" wordt ons prachtige natuurgebied de Hobokense Polder "The place to be".

We werken die dag samen met de cultuurdienst van het district Hoboken, met de wijkraad van Polderstad en kunnen ook rekenen op de gewaardeerde inbreng van Mclarsj en The Dreamcatchers o.l.v. Emil Brem, die optreden in de turnzaal van de Polderstadschool.

Wat bieden we op deze dag?

  1. Ga mee op ontdekking met een gids van Natuurpunt langs het industrieel verleden van de Polder. Er worden drie geleide wandelingen voorzien om 10 u - 14 u en 15 u, vertrek aan de Polderstadschool!
  2. U kunt deze wandeling ook op eigen tempo ontdekken via een aangeduid parcours. Voor families met kinderen is er een begeleide natuurwandeling om 11 u.
  3. Op enkele plaatsen op het wandeltraject zullen gedichten worden voorgedragen door onze eigen leden.
  4. En als kers op de taart: we zijn enorm fier die dag ook de door leerlingen van Don Bosco gerenoveerde Aciérie te kunnen inhuldigen. Dat gaat natuurlijk gepaard met heel wat feestgedruis, waarbij we ook de leerlingen en onze sponsors voor dit project zullen huldigen.
  5. Tevens vindt in de woonzone van Polderstad het initiatief 'Polderstad Creatief' plaats.

Praktisch:
Afspraak aan de Polderstadschool, Graspolderlaan in Hoboken.
Heel welkom tijdens de "openingsuren" van 10 u tot 18 u. Voorzie waterdicht schoeisel voor de wandeling in de Hobokense Polder. Voor de wandelingen kan je reserveren via het UiThuis: 03 292 65 30, uithuishoboken@stad.antwerpen.be

Meer info:

Noteer ook in je agenda

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda.

  • Za 19 sept: Natuurbeheer in de Hobokense Polder
  • Za 26 sept: Infomoment Behaag Natuurlijk in Boom
  • Za 26 sept: ARDEA's herfst-bijeenkomst (halfjaarlijks infomoment)

Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

Natuurbeheer:

Onze Goudklompjes werken elke woensdag in de Hobokense Polder tussen 9 en 13 à 14 uur. (verzamelen aan container Procap)

Paarden en runderen:
  André Van Langenhove, 03/288.00.81
Beheerplanning en schoolcontacten:
  Roger Desmedt, 03/237.97.47

Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en geniet van de vele voordelen!

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".
Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.