banner

Plantdag bij Procap nv

Op zaterdag 6 maart 2010 plantten Procap nv en Natuurpunt Hobokense Polder vzw een groene bufferzone aan tussen het bedrijf en het natuurgebied. Hierbij werden 1600 boompjes en struiken aangeplant door personeel van het bedrijf en leden van Natuurpunt. Hierbij waren ook kinderen zeer actief betrokken.

Het bedrijf wil hier aangeven dat een bedrijf goed kan functioneren in een groene omgeving, zonder voor die omgeving een belasting te zijn. Door de keuze voor doornige struiken zal een dichte ondoordringbage afsluitingshaag bekomen worden. Bloemen in de lente en bessen in de herfst zullen een aantrekkingskracht uitoefenen op insekten en vogels.

De planten werden geleverd door Natuurpunt in het kader van de behaagactie in november 2009 en in de winter ingekuild bewaard. Vandaag werden ze gezamenlijk aangeplant in een tweerijige haag.

's Middags werd door het bedrijf een broodjesmaaltijd aangeboden aan de medewerkers. Natuurpuntgidsen leidden geïnteresseerden in de namiddag rond in het natuurgebied Hobokense Polder.