banner

Geocaching in de Hobokense Polder

Heb je een wandel-gps-toestel? Of een smartphone met geocache-app? Dan kan je op schattenjacht in de Hobokense Polder!

Op Geocaching.com vind je verschillende geocaches in en nabij de Hobokense Polder.

De multi-cache "De Hobokense Polder" leidt je langs de mooiste plekjes. Deze cache werd geplaatst door MaSaLo in samenwerking met ons bestuur.

Andere caches kan je zelf vinden op www.geocaching.com
Kies Spelen > Verstop en Zoek en typ Hobokense Polder in het zoekvak. Je vind een hele reeds caches in het natuurgebied en de buurt. “Polderbos” leidt je door het deel tussen Polderstad en de Schelde.

Andere caches om mooie plekken in ons werkingsgebied te bezoeken:

Lees ook onze artikels in Polder.blad oktober 2011 (blz.16) en Polder.blad april 2013 (blz.24)

geocahing

De kaart geeft niet meer de actuele ligging der caches. Bezoek Geocaching.com

Wat is geocaching?

Geocaching is een hightech schattenjacht die over de hele wereld wordt gespeeld door avonturiers met GPS-apparaten (of smartphone).
Iemand verstopt ergens een waterdichte doos, met daarin een logboek en een aantal voorwerpen. Met een hand-GPS bepaalt hij de precieze coördinaten van de schuilplaats. Vervolgens publiceert hij die op het internet: www.geocaching.com.
Andere mensen lezen op de Geocache-website die coördinaten en kunnen dan op zoek gaan naar de “cache” (schat). Vinden ze hem, dan schrijven ze hun bevindingen over de tocht neer in het logboek en mogen ze uit de doos een voorwerp nemen, maar ze moeten er ook weer één bijplaatsen.
Zo verandert de inhoud van de schat voortdurend. Ook op de site kan je je vondst loggen en zo een stand bijhouden van het aantal caches die je reeds vond.
Het plezierige aan geocaching is dat diegene die de schat verstopte, u laat kennis maken met mooie plaatsen: natuurgebieden, bezienswaardigheden, enz., die u anders misschien nooit zou ontdekken.
Caches zijn er in alle formaten, gaande van een filmdoosje (micro-cache) over een brooddoos tot een heuse kist.
Er is ook een Nederlandstalige site www.geocachen.be met veel uitleg hoe je eraan moet beginnen.

Natuurpunt en geocaching