banner

Digitale erfgoedwandeling 'De Hobokense Polder doorgrond'

Maak een digitale erfgoedwandeling over de geschiedenis van de Hobokense Polder en krijg zo een unieke kijk op overblijfselen van een bizar verleden.

De Hobokense Polder staat als natuurreservaat bekend om zijn prachtige fauna en flora. Maar weet je ook hoe dit gebied eigenlijk ontstaan is? Want de geschiedenis van de Hobokense Polder is toch wel uniek...

Het district Hoboken stelde met Natuurpunt en onderzoekjournaliste Dierdre Timp een digitale wandeling samen die je doet stilstaan bij een aantal overblijfselen uit een bizar verleden. Waarom kom je onderweg treinsporen tegen? Wat zijn die grote betonnen schroeven eigenlijk? Wat was de functie van het bakstenen gebouwtje en wat is de link met de petroleumhaven vlakbij?

Download de wandeling op je smartphone of tablet

Je kan de digitale wandeling (vol filmpjes, foto's, geluidsfragmenten en verhalen) vinden op deze twee platformen:

  • Antwerp Museum App: in website of app (Play Store of App Store).
    Zoek naar 'Hobokense Polder doorgrond'. Volg de wandeling op je smartphone. In de app kan je ze vooraf downloaden. Dat kan door 'Tour offline beschikbaar maken' aan te zetten. Zo bespaar je energie én netwerkverkeer.
  • izi.TRAVEL: in website of app (Play Store of App Store). Klik op 'Alle Gidsen' en zoek naar 'Hobokense Polder doorgrond' . Dit is een gratis app, maar je krijgt af en toe wat reclame te zien. Ook hier kan je de wandeling vooraf downloaden.

En dan nu op pad!

Je kan de wandelroute langs elke ingang van het natuurgebied bereiken, maar je begint je tocht het beste in de Schroeilaan, tegenover het spoorwegstation Hoboken-Polder. De tocht is 5,5 kilometer lang. Respecteer de dieren en de planten onderweg en geniet van je ontdekkingstocht!

Meer info

Heb je zelf nog interessante weetjes over de Hobokense Polder? Contacteer dan cultuurantenne.hoboken@antwerpen.be