banner

Vacatures

Natuurpunt Hobokense Polder vzw is een groeiende vereniging, met steeds grotere verantwoordelijkheden. We zijn steeds op zoek naar vrijwilligers om de vele taken beter te verdelen. Help ons, vele handen maken het werk licht.

Klik op de titels voor meer uitleg.

Deelnemers Beleidswerkgroep
Taak:In de beleidswerkgroep worden dossiers zoals de RUP Fort 8, Blue Gate Antwerp (Petroleum Zuid), Groenplan Antwerpen,... besproken.
Profiel: een gezonde interesse om er iets aan te willen doen.
Contactpersoon: Wim Mertens
Vertegenwoordiger ADOMA (milieuraad Antwerpen)
Taak: bijwonen van vergaderingen van ADOMA over milieu en natuur in Antwerpen en doorrapporteren aan het bestuur, indien er dossiers ter sprake komen die voor onze werkingsregio van belang zijn. 
Profiel: iemand die graag vergadert en dossiers bestudeert! Eigen inbreng in het bedenken en formuleren van adviezen inzake duurzame ontwikkeling en milieu (actieve deelname aan de activiteiten van ADOMA) kan steeds, natuurlijk in overleg met ons bestuur.
Inschatting werkduur: 1 keer per maand + thuis dossiers doornemen.
Contact: Wim Mertens
Peter of meter voor onze wandelpaden
Taak: Je wandelt eens per maand één van onze wandelingen in het natuurgebied volledig af en controleert of het pad en de bewegwijzering nog volledig in orde zijn.
Profiel: iemand die houdt van wandelen in de vrije natuur. Mag een hondenliefhebber zijn, als de hond aan de leiband wordt gehouden.
Contact: Luk Smets
Natuurgidsen
Taak: rondleiden van groepen en hen animeren met natuurweetjes. Dit kan naar keuze voor kleuters, schoolkinderen of volwassenen. ook geef je op of je kan gidsen in het weekend of in de week.
Profiel: iemand met educatieve vaardigheden. Een cursus Natuurgids is uiteraard een goede opleiding.
Contact: Annie Van Zwieten
Schrijvers van educatieve artikels
Taak: Interessante artikels schrijven voor Polder.blad en onze website. 
Profiel: vlotte pen.
Contact: Ria Thys
Organisator van uitstappen
Taak: je organiseert een daguitstap naar een natuurgebied in België of Nederland. Daarbij fungeer je zelf als natuurgids of legt contacten met een plaatselijke gids. Je reserveert een cafeetje voor de picknick.
Profiel: zin voor organisatie.
Contact: Luk Smets
Natuurbeheer
Taak: in ploegverband werken in de natuur: maaien en afvoeren van maaisel, onderhoud wandelpaden, verwijderen van exoten, verwijderen van sluikstort. We hebben 2 ploegen: 1 maal per maand in het weekend (zie agenda) en elke woensdag (onze Goudklompjes)
Profiel: houden van werken in de buitenlucht
Contact: Danny Jonckheere
Vrijwilligers natuurstudie
Taken:
  • Uitvoeren van specifieke aspecten van de monitoring van de Hobokense Polder (bijvoorbeeld inventariseren paddenstoelen, bijen …).
  • Inventarisaties kunnen individueel uitgevoerd worden of in groep.
  • Inventarisaties worden uitgevoerd in samenspraak met coördinator natuurstudie, natuurstudieteam en conservator.

Tijdsbesteding:

  • Afhankelijk van eigen engagement.
Contactpersoon: Wim Mertens
Ledenwerver
Taken: Op evenementen een infostandje oprichten en mensen overtuigen lid te worden van Natuurpunt. Dit kan op een cultuurmarkt, schoolfeest, kerstmarkt, ...
Tijdbesteding
: afhankelijk van eigen keuze en opportuniteiten.
Profiel
: vlot communiceren
Contact: Luk Smets