banner

Hobokens Wild

  In 2018 lieten we ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van onze vereniging en natuurgebied de Hobokense Polder ons eigen bier brouwen: 'Hobokens Wild'. Straf, wild bier met biologische kruiden in 3 biertypes: fris blond, sterk amber en kruidige tripel.

  We voorzien verschillende formules en prijzen: per 6 of per 12, per type of een mix van de drie biersoorten, ... Zie voor het aanbod op onze webwinkel.

  Ons bier wordt ook geserveerd in het Cultuurcafé Moretus, Bar Madam, de Novonov en Klimzaal Blok en verkocht bij Talent in de Buurt, Statiestraat 83, Berchem en keurslager Goeminne, Kapelstraat 185 Hoboken.

  We organiseerden een heuse ontwerpwedstrijd voor ons bieretiket, welke gewonnen werd door Jasper Van Gestel.

  Blond

  Blond

  Alcohol 6,5%

  Neus: floraal en kruidig

  Smaak: florale en moutige noten. De afdronk heeft toetsen van honing en malt en is een beetje droog met een florale scherpte.

  Met biologische kruiden o.a.: moerasspirea, duizendblad, engelwortel, jeneverbes en wilde gagel.

  Etiket: roerdomp

  Ga naar onze webwinkel.

  Amber

  Amber

  Alcohol 9,2%

  Neus: fruitig

  Smaak: Stevige bitterheid gemaskeerd door een zoete toets. Caramelachtige afdronk met een vleugje honing en banaan.

  Voor Hobokens Wild amber worden dezelfde kruiden gebruikt als voor Blond, hetzij in andere verhouding en extra honing en gebrande mout voor de kleur en volle smaak.

  Etiket: vos

  Ga naar onze webwinkel.

  Tripel

  Tripel

  Alcohol 8,0%

  Neus: exotisch

  Smaak: Tripel die complex kruidig in de mond ligt met duidelijke mout toetsen gevolgd door een warm kruidige afdronk waarvan bovenliggende smaken zoals anijs, citrus, curaçao (gedroogde citrusschil), koriander en zoethout de bovenhand hebben.

  Etiket: galloway

  Ga naar onze webwinkel.

  glas

  Glas

   

  Sierlijk bierglas met opdruk van logo Hobokens Wild, 53 cl.

  Een sierlijke, maar robuuste bierbokaal. Het is vervaardigd uit glas van uitstekende horecakwaliteit, waardoor u er jarenlang plezier van zult hebben. Dit bierglas bestaat uit een licht gebolde kelk en een voet met korte steel. Daardoor ligt het glas fijn in de hand, en kan je er met plezier uit drinken.

  Ga naar onze webwinkel.

  Troebel?

  Hobokens Wild is 'wild' bier, ongeklaard en ongefilterd, de hergisting gebeurt in het fles. Dit maakt het een beetje troebel, maar heeft geen enkel effect op de voortreffelijke smaak.

  Serveertip: wil je het iets minder troebel: flesjes rechtop bewaren en koelen, traag uitschenken en eventueel de onderste bezinksel laag (1cm) in de fles laten.

  l